Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit

Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit

Къстъм круизърите в американски стил силно привличат европейските мотористи. Заедно със смъкнатата си седалка, лесни за управление, те идват с бунтарски характер и стил, който разграничава притежателя им от тълпата. Круизърите на Honda са конструирани така, че да вдъхнови всеки ездач – от новобранци, до дългогодишни моторджии. За 2010 Honda с гордост представя Black Spirit, крайна вариация на идеята на Shadow Spirit с автентичен стил и чист дух. В един основен цвят, дръзкият му характер идва на преден план, правейки карането и притежаването му истинско удоволствие.

Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit 01

Идея
Shadow 750 Black Spirit е базиран около нисък, триъгълен профил, който поставя водача в центъра и е акцентиран с удивителни стилни детайли. Подобрена технология улеснява управлението, като доставя въвличащо и в същото време отпуснато каране. Горивната система е настроена за по-мек и отзивчив контрол, позволявайки на мотористите да се насладят на мощта на двигателя. Сигурното охлаждане на двигателя от водната система гарантира за собствениците по-малко притеснения. Карането на 750 Black Spirit е разтърсващо изживяване, а агресивното му поведение ви прави сила на пътя.

Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit 02

V-twin мощност.

Силата в сърцето на Shadow 750 Black Spirit идва от същите 750куб/см. V-twin двигател с водно охлаждане и горивен инжекцион, както и при Shadow Spirit. Подаването на мощността е настроена за дълбоки, отекващи сила и мощ. Горивната система е развита, за да бъде по-бърза в реакцията си, за минимален разход на гориво. За вдъхновение, Black Spirit се връща към къстъм корените. Заострената му задна броня, триъгълновиден профил, засилени детайли и голям двигател са наследство от десетилетия.

Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit 03

Стил
Изтънчен, изчистен и спортен. За истинските почитатели на къстъм байковете, стилът е от изключителна важност и всяка липса на внимание към детайлите е непростима.  Shadow 750 Black Spirit е празник на културата и неповторимия стил. От заострената си опашка, до агресивната предна гума, всеки контур е внимателно стилизиран. Дръзката вилка и повдигнатите дръжки правят стойката удобна – отпусната върху дългия и свит резервоар. Панелът с инструменти е поставен над таблото. То включва голям, лесно четим скоростомер, компактни и практично разположени индикаторни светлини и поразително сребристо покритие. Седалката е най-ниската възможна в клас круизъри 750куб.см. и създава дълбока позиция при каране, която позволява лесно достигане на дръжките. С този мотор шега не бива!

Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit 04

Цветова гама
2010 Shadow 750 Black Spirit е само в един цвят – Графитено черно, което е подчертано от няколко елегантни детайла. Както броните, резервоара и седалката, късите дръжки в полу драг стил са в черно. Задните и предните фарове, покритието на въздушния филтър и задния амортисьор също са черни.  Тези черти са влизат в силен контраст  с луксозното, лъскаво сребро на двойния заглушител, предните вилки и опорите задната броня.

Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit 05

Двигател
V образният, двуцилиндров двигател на 52° е с течно охлаждане и е доказан във времето стандарт за съвършенството на Honda. Това е конфигурацията, която дава сигурна сила на всички 750 кубикови V-twin круизъри на марката. Компактната му форма позволява централната ос на рамката да бъде смъкната, придавайки на мотора дълъг и нисък профил. Ефективното горене и мигновената сила са следствие от три бутални цилиндрови глави SOHC, а близкото предаване подпомага за силно и освежаващо ускорение. Изискваща минимална поддръжка, валовете работят гладко и тихо, засилвайки усещането от мощта на двигателя.

Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit 06

Програмиран горивен инжекцион
Също като при Shadow Spirit, Black Spirit е снабден с развита горивно-инжекционна система Honda PGM-FI, включваща въздушна клапа, която точно контролира влизащият въздух за по-добра работа на празен оборот. Системата гарантира лесно запалване, моментална реакция и гладко ускорение. С контрол на точното количество гориво е увеличена и ефикасността, което спомага ниските емисии и разход.

Добре работеща ауспухова система.

Впечатляващите, хромирани тръби, който  подчертават дължината на шасито Black Spirit, са повече от визуален акцент. Те също носят и ободряващият звук, комбиниран с разтърсващото усещане от двигателя, създават неописуемо удоволствия от карането. Всяка тръба е снабдена с кислороден сензор, който праща информация към инжекционната система и HECS3 (Еволюционната катализаторна система) за по-ниски емисии. Строго регулиране на газовете и поддържане на мощта на двигателя!

Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit 07

Шаси
Двигателят е монтиран на тънка, олекотена двойна рамка, която е отзивчива, както и лесна за управление. Дебелата основна ос, комбинирана с ниската височина на шасито позволява да се смъкнат резервоара и седалката. Тя, както и задната броня са поддържани от лята рамка. Дизайна на рамката е важен фактор за удоволствието и качеството на карането,  предавайки достатъчно слаби вибрации, за да може удоволствието от работата на двигателя да буде засилена до максимум, без да бъде неудобно.

Окачване, гуми и спирачки
Удължената 41мм вилка и 43 сантиметровата предна гума, създават удивително отзивчиво и удобно положение. Откритите задни амортисьори са наклонени напред, грижейки се за мекото и удобно каране и контрол. Дебела 160 милиметрова задна гума засилва спортно-къстъм стила, както и комфорта. Мощните спирачки гарантират меко спиране. Голям преден диск (296 мм.) с двубутални накладки с в комплект със задната 180 милиметрова барабанна спирачка.

Силният дух на Honda Shadow 750 Black Spirit 08

Оборудване

Shadow 750 Black Spirit е снабден със система за сигурност при запалване. Това не позволява на двигателя да запали, освен ако не е поставен един от двата оригинални ключа. По този начин е премахната паленето от жички. Светещ индикатор се активира на панела, за да предупреди за потенциални крадци.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*