Кръв и пясък в Night of the Jumps

Кръв и пясък в Night of the Jumps

Тазгодишното издание на „Night of the Jumps“ предложи на зрителите в „Арене Армеец“ много драматични и емоционални мигове с невероятните екстремни изпълнения във финалния кръг на Световния шампионат по мотокрос фрийстайл.

12-те най-добри в света се състезаваха на финала в София, като над 1,5 милиарда души наблюдават събитието. Сред имената на състезателите са и претендентите за световната титла Давид Риналдо и Либор Подмол.

10-хиляди фена пък се насладиха на място на виртуозните трикове на звезди като Дани Торес, Кай Хаасе, Роб Аделберг и Джеймс Картър.

„Нощта на скоковете“ е последното състезание за сезона в световния шампионат на най-атрактивната дисциплина на мотокроса – фрийстайл.

Драмата обаче бе подсилена от факта, че френският пилот счупи ръката си в предпоследния си скок на финалната част на състезанието, а последвалият го Либор Подмол, който трябваше да направи един обикновен трик, за да го задмине в генералното класиране, прояви изключително джентълментство и отказа да довърши своето изпълнение, за да може неговият колега да триумфира с титлата.

Риналдо водеше с точка в генералното класиране преди състезанието в България, което е последно за сезона в Нощта на скоковете. Той се представи отлично в първите си няколко опита, но в предпоследния се приземи лошо, изпусна контрол над своя мотоциклет и се заби в стената, което доведе и до тежката фрактура в костица на ръката. Останал на един трик от титлата обаче, неговият колега Подмол не изпълни финалния си скок за удвояване и с това остана пети в класирането в София, което го остави на второ място в шампионата.

Победител от Гран при на България стана испанецът Майкел Мелеро, който взриви 10-хилядната публика в „Арена Армеец“ още в квалификациите, спечелени по изключително убедителен начин.

Отличието за най-добър организатор пък бе връчено на Румен Петков и Богдан Николов за пореден път от председателя на комисия „Мотокрос и супермото“ към Международната федерация по мотоциклетизъм д-р Волфганг Сръб.

Теодор Николов

Сходни публикации

title="Голямата битка в Night of the Jumps"
Голямата битка в Night of the Jumps
Студенти от НСА помагат за Night of the Jumps
Night of the jumps взриви „Арена Армеец“
Богдан Николов с кредит 680 000 лв за фристайл
Голямата битка в Night of the Jumps
Студенти от НСА помагат за Night of the Jumps
Night of the jumps взриви „Арена Армеец“
Богдан Николов с кредит 680 000 лв за фристайл


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*