Специално BMW за годишнината – NineT

Специално BMW за годишнината – NineT

BMW ще представи нов кафе рейсър, базиран на R1200, който е направен специално за отпразнуването на 90-годишнината, откакто фирмата пусна първия си мотоциклет.

Името на юбилейната машина е NineT. Минаха доста месеци, откакто BMW разкри плановете си за лансиране на нов байк, който ще влезе в продажба през лятото на 2013 г. Закъснението на представянето е оправдано, той като машината е свързана с отбелязването на пуснатия през 1923 г. модел R32, първият произведен мотоциклет от BMW. Въпреки че от BMW не разкриват официално името на новия модел, заявките за него по света са направени под името NineT, коато говори за това, как ще се нарича новата машина. Шпионските снимки на мотоциклета, направени от фотограф на MCN, които публикува и нашия сайт преди време, показват, че машината ще използва стария двигател боксер 1200 куб. см с въздушно охлаждане, а не показания през 2008 г. в концепуалния байк Lo Rider с течно охлаждане.

Кафе рейсърът има линии в ретро стил, които са комбинирани с модерните технологии на спортен байк в окачването и спирачките. За разлика от Lo Rider, NineT ще има традиционен кръгъл фар и ниско монтирана отстрани изпускателна система, а не както при концепцията прожекторна светлина и висок ауспух.

Уникалното при съвременния боксер на BMW е, че байкът използва нормална обърната вилка, а не патентованото от фирмата предно окачване Telelever. Това означава, че шасито е изцяло ново и няма да се използва рамата на боксера на BMW, която е построена около Telelever. Така мотоциклетът ще има твърда предна част и нормална вилка.

Все още не е определена точна дата на представяне на мотоциклета, но той може да стане звездата на дните на BMW Motorrad в Гармиш Партенкирхен през юли, където тържествата бяха удължени с едно денонощие, за да се отбележи 90-ия рожден ден на компанията.

източник: motoclub.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*