Шефът на Ducati напуска

Шефът на Ducati напуска

Според слухове в Италия, изпълнителният директор на Ducati – Габриеле дел Торчио – се очаква да напусне компанията и да поеме ръководството на италианската авиокомопания Alitalia, след повече от пет години, прекарани начело на мотоциклетния производител от Болоня.

Първоначално новината се появи в Бизнес портала Ansa, но по-късно италианският вестник Il Corriere della Sera цитира дел Торчио, който заявява: „Това е една идея, все още нищо не съм подписал“.

Дел Торчио бе доведен в Ducati през 2007 година, когато предишните собственици Invest Industrial закупиха компанията и се наложи да намалят разходите, да модернизират производствения процес и да повишат рентабилността. Те успяха да постигнат всичките си цели преди продажбата на компанията на Audi и след това на VW през миналата година.

Alitalia продължава да се бори да остане на пазара, след спасението от банкрут през 2008 година. Авиокомпанията беше закупена от консорциум от италиански компании, включително и холдинга IMMSI, който има дялове и в Piaggio Group (компанията, която е собственик на Aprilia, Moto Guzzi и Vespa).

Сходни публикации

title="Ducati EXPO 2015 в България"
Ducati EXPO 2015 в България
Ducati с нови 4 байка в гамата си
Дяволът на Ducati с тунинг от Vilner
Шпионски снимки на Ducati Monster 1198
Макс Биаджи тества мотора на отбора Pramac Ducati


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*