Polaris се сдоби с производител на четириколки

Polaris се сдоби с производител на четириколки

Polaris Industries Inc. днес обяви придобиването на A.M. Holding S.A.S., която работи под името Aixam Mega SAS – частна компания, със седалище в Екс-ле-Бен, Франция, която произвежда и продава четириколки и лекотоварни превозни средства в Европа.

Придобиването на Aixam Mega значително ще засили  портфолиото на Polaris от малки превозни средства, което включва GEM и Goupil, и повиши доходите и потенциала на Polaris в региона на Европа, Средния Изток и Африка.

„Aixam Mega пасва идеално на имиджа на Polaris и предлага уникална възможност за нас да разширим гамата си от малки превозни средства и  да ускорим международния си растеж,“ каза Скот Уайн, председател и главен изпълнителен директор на Polaris.“Ние сме решени да позиционираме Polaris като глобален лидер на растящия пазар на малките автомобили и тази инвестиция потвърждава ангажимента на Polaris“ – обещание за изграждане на глобален бизнес, който ще донесе, способен да донесе дългосрочно нарастване на печалбата на Polaris. „В съответствие с неотдавна обявените ни планове за изграждане на нова производствена база в Ополе, Полша, придобиването на бизнеса на Aixam Mega е показателно за доверието ни в региона.“

Aixam Mega проектира, произвежда и продава както пътнически, така и лекотоварни четириколесни под марките Aixam и Mega. Возилата на Aixam Mega са с четири колела, затворени, характеризиращи се с малко тегло, ниска скорост и възможността в много страни да се карат без шофьорска книжка с категория за кола.

Основана през 1983 г., компанията има история на силни финансови резултати и печеливш ръст на печалбите, с постигнати около сто и десет милиона щатски долара през 2012 г. чрез дистрибуторската мрежа от над 400 европейски дилъра.

Марката Aixam предлага широка гама от задвижвани на дизел и електрически пътнически четириколки, включително седан, SUV и спортни разработки. Марката Mega предлага електрически и дизелови лекотоварни търговски превозни средства.

Условията на сделката не бяха оповестени, но въпреки това тя ще бъде финансирана чрез използването на пари в брой. Очаква се транзакцията да натрупа печалба върху акциите на Поларис през 2013 г. след аквизиционните разходи.

Сходни публикации



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*