Стартира нова „МИСЛИ!“ Кампания за опазване на мотористите на стойност £ 1.3 милиона

Стартира нова „МИСЛИ!“ Кампания за опазване на мотористите на стойност £ 1.3 милиона

Правителството на Великобритания стартира нова кампания за 1.3 милиона паунда за опазване на мотористите по пътищата и кръстовищата, под наименованието „МИСЛИ!“ и насочена към водачите на автомобили.

Кампанията вече започна от началото на този месец и ще продължи до края на май, като реклами по радиото и плакати по бензиностанциите ще призовават водачите да бъдат по-внимателни към ездачите на пътя.

Рекламни клипове, насочени главно към младите шофьори, ще се появят и по телевизията. Акцията призовава шофьорите да „погледнат през погледа на човека с каска“ и е заложена да съвпадне със завръщането на мотористите по пътищата през пролетта.

През 2011 година, в 74% от смъртните случаи и сериозните наранявания на мотоциклетисти участва и друго превозно средство. Министерството на транспорта е заложило повече средства за тази инициатива, отколкото за всички останали кампании за безопасност на пътищата през тази година, освен за ограничаване на шофирането в нетрезво състояние.

В началото на кампанията, министърът на транспорта Стивън Хамънд каза: „Всеки ден тридесет мотоциклетисти биват убити или сериозно наранени в инциденти по кръстовища. Аз съм твърдо решен да намаля тази ужасна бройка жертви.“

„Ето защо ние финансираме тази „МИСЛИ!“ Кампания, за да напомни на шофьорите да се оглеждат за мотоциклетисти, особено на кръстовища, и да гледат през погледа на човека, носещ каска, а не да го приемат единствено като обект с мотор.“

От Министерството на транспорта казват: „Тази кампания е породена от статистиката за инциденти, която показва, че шофьорите на автомобили „секат“ пътя на ездачите, което е и главната предпоставка за смърт или тежки наранявания. По-широко проучване показва, че съществува по-голяма възможност шофьорите да забележат мотористите на пътя, ако те познават байкъри или те самите са такива.“

Според Нийл Греиг, политически директор в Института за напреднали автомобилисти „Днес се натъкваме на изключително много ИПНТВ (Извинявай, пич, не те видях!) инциденти по пътищата, така че ние приветстваме новата „МИСЛИ!“ Кампания.”

Невниманието е основната причина за сериозни катастрофи и проучване показва, че шофьорите често пропускат по-малките превозни средства, когато се оглеждат, навлизайки или излизайки от кръстовище. Една – две допълнителни секунди, отделени за поглед за мотоциклетисти биха им дали възможността да се приберат безопасно вкъщи.

Сходни публикации

title="Pulsar! Bajaj Pulsar! - реклама в стил Джеймс Бонд"
Pulsar! Bajaj Pulsar! – реклама в стил Джеймс Бонд
Вижте видео от първата международна обиколка Gold Wing в България
Скутер vs. Nissan Skyline (ВИДЕО)
Yamaha R1 на лед
1000 „Нинджи” 250 R на парад (видео)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*