Комисар Антон Антонов: Инцидентите с мотоциклети се случват най-вече поради несъобразена скорост

Комисар Антон Антонов: Инцидентите с мотоциклети се случват най-вече поради несъобразена скорост

Инцидентите с мотоциклети се случват най-вече поради несъобразяване на скоростта на движение. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” комисар Антон Антонов, началник отдел „Пътна полиция” при Главна дирекция „Национална полиция”.

През тази година „Пътна полиция” ще заложи на повишаване на мото културата. Идеята е да могат хората да осъзнаят рисковете при управление, да им се даде шанс да се обучат по-добре и да се направи контрол с мотоциклети от страна на полицейските служители. Най-честите причини, поради които загиват мотоциклетисти, е сблъсък с препятствия покрай пътя.

Това се дължи на неправилен избор на скоростта от страна на мотоциклетиста. В София има полицейски мотоциклети за контрол, но в провинцията такъв контрол има само в по-големите дирекции. „Това е момент, който малко е изостанал във времето. В другите държави – Франция, Белгия, Германия, където това е традиция, има показатели, има цели програми как се осъществява контролът на европейските служители върху мотоциклетистите”, каза още Антонов.

Нормално е мотоциклетистите да се контролират с мотоциклети. Мотоциклетът е по-ефективен при задръстване например. Минимално изискване за безопасност при карането на мотоциклет са каската, протектори, ботуши, ръкавици, якета и т.н., които в някои държави са задължителни. Комисар Антон Антонов призова към толерантност между мотоциклетисти и автомобилисти.

„Мотоциклетистите са участници в движението и трябва да бъдат зачитани. Разбира се, и те трябва да зачитат това, че трябва да карат със скорост, която е съобразена”, каза Антонов.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Мотори борци, самбисти и джудисти
Супер масово нощно каране на мотори в София!
Френски пътешественик изчезнал в Мексико
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*