Нови правила за позата на жените върху мотоциклет

Нови правила за позата на жените върху мотоциклет

Град Ачех в Индонезия, където стриктно се спазва ислямският закон, ще забрани на жените да сядат на мотоциклети в поза на язденe. Това каза кметът на града, казвайки, че този начин на седене е „неподходящ“.

Това решение е взето, след като управляващите на прoвинция Ачех са взели строги мерки, за да се изпълняват серия от религиозни норми на шериата, включващи забрана на жените да носят тесни панталони, порицаване на прелюбодейците и на хомосексуалистите, пише английският сайт The Raw Story, позовавайки се на информация от агенция АФП.

Според новия закон жените от северната част на острова Суматра ще трябва да седят настрани на мотоциклетите, като краката им са на една страна.

„Жените, които седят на мотоциклети, им е забранено да седят яхнали, защото това провокира шофьора“, казва още кметът Суаиди Яхя пред агенция АФП.

Все пак на жените им позволено да седят в положение на яздене, само ако шофират самия мотоциклет и ако са облечени по ислямски начин, казва още кметът на града.

Той смята да разпространи забраната в следващите няколко седмици, като преди това ще обсъди с местните мюсюлмански духовници за санкциите, които ще се налагат върху нарушителите на забраната.

Индонезия е най-голямата страна, в която се проповядва умерена форма на исляма.

Провинция Ачех започва да прилага шериата, след като получава специална автономия през 2001 година. В нея вече редовно се наказват хора, които играят хазарт или пият алкохол.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Бъди мото мачо, но хитро
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Марк Кома пръв при моторите на Дакар


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*