Моторист рекордьор прелетя с 261 км в час по магистрала

Моторист рекордьор прелетя с 261 км в час по магистрала

Моторист профучал с 261 км в час по магистрала „Тракия“ край Пловдив. Електронният фиш на моториста вече е изпратен. В София рекордът е 229 километра в час и е регистриран от камера на „Околовръстното шосе“ при Бояна.

Гл. инспектор Иво Кирилов от КАТ има регистрирани три подобни рекорда. Интересното в случая е, че става въпрос за един и същи нарушител. При такова нарушение книжката трябва да му се отнема за по три месеца.

„Наказанието е лишаване за по три месеца и глобата е около 1 000 лева“, обясни Кирилов.

Законът е ясен – ограниченията на скоростта за мотористите са същите като за автомобилите и са съобразени с това движението да е безопасно.

Според специалистите, ако се ударите с 50 км/ч в бетонна стена, ударът, който изпитва тялото е все едно, че скачате от 10 метра височина. Съответно 100 км/ч се равняват на падане от 40 метра височина.

Само през първите осем месеца на годината жертвите на катастрофи с мотоциклети и мотопеди са вече 37. От следващата година в Закона за движение по пътищата ще има промени и нови правила за желаещите да карат мотоциклети.

На 18-годишна възраст ще можете да управлявате мотоциклет до 125 кубика, на 21 години – до 400 кубика и едва на 24 години – над 600 кубика. За всяка различна категория, водачите ще се явяват на курс и на изпит.

Сходни публикации

title="Мотори борци, самбисти и джудисти"
Мотори борци, самбисти и джудисти
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина
18-годишен издъхна след катастрофа, карал бясно бракуван мотор
38 годишен моторист с опасност за живота
Мотоциклетист загина, друг е ранен при инцидент в Силистра

  1. finger каза:

    mng ste umni we se iskate kniski kniski a ne iskateli h..y kniskatali kara motori koli za tovali praviat katostrofi koito imat kniski ne e vajen koi ima kniska a vajen koi znae da kara mng ste umni we :D:D:D

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*