Петър Петров подписа с Yamaha

Петър Петров подписа с Yamaha

От следващия сезон нашият единствен представител в световния шампионат по мотокрос Петър Петров ще бъде пилот на екипа на KEMEA Yamaha Team за 2013 г.

Това е третият професионален договор на „Печето“ в клас МХ2. През този сезон той караше за екипа на Suzuki, но се контузи на състезание в Германия, бе му направена операция на рамото  и пропусна 6 старта от МХ2. Той е имал предложения от няколко отбора, но избрал дъщерния тим на Yamaha, където ще бъде първи пилот. В ролята си на такъв, Печето ще има пълната подкрепа на заводския тим и на Yamaha Europe. Ще получава заводски подготвени двигатели и ще разполага с неограничен брой машини. В новия си тим Петров ще се готви под ръководството на четирикратния световен вицешампион по мотокрос Марник Бервоетс, който е мениджър на KEMEA Yamaha Team. Според него, задачата на Петрво е да се класира в топ 10 в класа, но лично пилотът си е поставил за цел да бъде между първите 6-7 състезатели във всеки манш. Това е последния сезон на момчето от Севлиево в МХ2, който е на 19 години и от сезон 2014 ще стартира в по-големия клас МХ1. Не е ясно обаче с какъв лиценз ще се състезава Петър Петров, тъй като българското правителство нехае и не иска да разреши поетите си задължения към ФИМ.

Тази неделя в родния град на Петър Петров – Севлиево – ще се състои поредния кръг от националния шампионат по мотокрос. Състезанието е за купата „Йовко Йовков” – покойният бивш кмет на града, без който мотополигон „Горна Росица” нямаше да съществува и да донесе не само авторитет на града, но и на България със спечелените 5 награди за най-добро трасе и организатор на световния шампионат по мотокрос в МХ1/МХ2.

Националния шампионат е много заплетен два кръга преди края. Почти във всеки клас фаворити за титлата са по трима или четирима пилоти. В клас МХ65 лидер е Хакан Халми (Моторспорт Варна) с КТМ, в МХ85 – Майкъл Иванов (Троян Моторспорт 01) с КТМ, в МХ2 води Кристиян Кръстев (Фокс Депо) с Yamaha, в МХ1 лидер е Николай Йовчев (Ринг Айтос) с Honda, в МХ – Юлиян Райчев (МК Хасково) с Kawasaki и в МХ АТV – Николен Кушев (Бед къмпъни) с Yamaha. В отборното класиране при мъжете начело е Фокс Депо – Перник, а при юношите – Моторспорт Варна.

В събота на трасето „Горна Росица” са тренировките, а в неделя от 10.30 ч е откриването на състезанието, като първият старт е от 11 ч.

Сходни публикации

title="Райдърите на Monster Energy разграбиха медалите в X Games Moto X Freestyle на X Games Los Angeles"
Райдърите на Monster Energy разграбиха медалите в X Games Moto X Freestyle на X Games Los Angeles
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*