Рокери купуват имоти в Биково и формират рокерска махала

Рокери купуват имоти в Биково и формират рокерска махала

В село Биково вече се е сформирала своеобразна рокерска махала, а селото се превръща в домакин на мотосъбори, каза за БТА един от собствениците на имот Найден Костадинов, който е и зам.- председател на мотоклуб BLACKSTORM MC BULGARIA.

Интересът на мотористите към селото е от 2006 г., като до момента осем имота са вече собственост на рокерите.

По думите на Найден това, което ги е привлякло в Биково, са ниските цени на къщите, близостта на селото до Сливен, мекият климат и добре поддържаният през зимата път.

Цената на къща с двор в Биково варира между 1000 и 5000 лева, разказа още Найден.

Той и приятелите му, които разполагали със средства, решили да ги инвестират в имот, като някои от тях дориразвиват там частен бизнес.

Според Найден жителите на Биково били доволни от факта, че съжителстват с млади хора.

Те дори взимали дейно участие в подготовката на мотосъборите, особено в приготвянето на курбана по повод края на сезона.

Хората в Биково приемат добре новодошлите и даже им се радват, разказа пред репортер на БТА кметът на селото Стефан Борисов. Радващ за тях е фактът, че в селото има млади хора, макар и да не живеят постоянно там.

Кметът, който управлява селото вече четвърти мандат заяви, че би съдействал и на други желаещи да купят имот в селото. По думите му цените са атрактивни, а предлагащите – много.

От общо 220 къщи, близо 90 са пустеещи.

290 души са постоянните жители на Биково, каза още кметът, повечето от тях са възрастни хора – пенсионери. Поминъкът им е земеделие – отглеждат култури като пшеница, ечемик и слънчоглед. Няколко частни фирми се занимават с животновъдство -стопанства с крави и овце.

В края на това лято мотоциклетистите от клуба за втора година организираха мотосъбор в селото. Това е своеобразен мотокурбан -да се съберем, да се поздравим за успешния сезон, да си разкажем кой къде е бил, какъв километраж е навъртял, обясни Найден Костадинов.

И докато тази и миналата година в Биково се събраха рокери от местни клубове – Сливен, Нова Загора, Айтос, то амбицията на мотоклуб BLACK STORM MC BULGARIA е следващото лято съборът да стане национален.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия
Мото протест „Без камиони през почивните дни“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*