Бивш акробат с мотоциклет, състезател на шосе, писта и крос, написа възвание към шофьорите

Бивш акробат с мотоциклет, състезател на шосе, писта и крос, написа възвание към шофьорите

Възвание към всички водачи на моторни превозни средства в България, Европейския съюз и света написа Георги Димов от Силистра. В него той ги призовава да знаят и спазват правилата на движение, да не превишават скоростта и да не сядат зад волана след употребата на алкохол. Това са трите основни мерки, които ще ни предпазят от пътни инциденти, се посочва в апела.

Автомобилите днес са безброй и стават все повече, което освен пренатовареност в трафика, предизвиква и редица изменения в психиката на шофьорите. Оттук и другият апел към тях: да се отправят на път само когато се чувстват спокойни, уравновесени, а не раздразнителни и податливи на емоции. Да помнят, че над всичко е човешкият живот, нашият и този на околните, заяви Димов, изтъквайки и повода, подтикнал го да напише възванието си. Това са зачестилите напоследък тежки катастрофи с много жертви, включително в Силистренско, поясни той и добави, че са нужни постоянни разяснителни кампании с цел избягването на проблема.

В продължение на 40 години Георги Димов е бил преподавател по мотоциклетизъм към Окръжния авто-мото клуб във Варна, налагайки се като един от доайените у нас. Той е и бивш състезател на шосе, писта и крос, както и акробат с мотоциклет с многобройни участия в престижни турнири и шампионати. Родом е от Силистра, където живее и сега, завръщайки се след пенсионирането си. Периодично пише подобни възвания към водачите, загрижен за здравето и живота им, споделят запознати.

Бивш акробат с мотоциклет, състезател на шосе, писта и крос, написа възвание към шофьорите  01

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Мотори борци, самбисти и джудисти
Супер масово нощно каране на мотори в София!
Френски пътешественик изчезнал в Мексико
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*