Задържаха сомалийци на границата скрити зад мотори

Задържаха сомалийци на границата скрити зад мотори

На ГКПП-Капитан Андреево са задържани трима сирийци, укрити в автомобил. Гранични полицаи извършили проверка на влизащ в страната микробус ”IVECO” c полска регистрация. Той бил управляван от полския гражданин K.Р. (44 г.).

Микробусът превозвал мотоциклети по направление Гърция – Полша. При извършената физическа проверка на автомобила е открита двойна стена в дъното на товарното помещение. Зад нея граничните полицаи открили 7 сомалийци без документи за самоличност. Нелегалните имигранти заявили, че пътуват за Италия, където смятали да кандидатстват за получаване на бежански статут. Те, заедно с полския гражданин, са задържани. Образувано е бързо производство.

Пак на ГКПП-Капитан Андреево при проверка на пристигнал за влизане в страната лек автомобил „Фолксваген”, с водач сирийския гражданин М. Б.(49 г.), са намерени трима мъже. В колата пътували жена му и трите им деца. Семейството имало разрешително за пребиваване в Швейцария. При проверката граничният полицай открил в багажното отделение трима мъже, покрити с куфари и чанти. Те били без документи за самоличност. Под предната дясна седалка са намерени три сирийски паспорта. Установено е, че принадлежат на укритите мъже. Шофьорът, жена му и нелегалните пътници са задържани за 24 часа. Децата са настанени в специализирано помещение.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия
Мото протест „Без камиони през почивните дни“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*