Чой излезе начело в европейския шампионат

Чой излезе начело в европейския шампионат

Мартин Чой с BMW грабна втора поредна победа в европейския шампионат по мотоциклетизъм „Алпе Адрия” и оглави класирането в клас SST 1000.

Звездата на Globul Racing Team вече има с две точки повече от досегашниия водач – Михал Фила (Чехия). През този сезон Чой защитава титлата от миналата година, когато спечели първенствата на Източна Европа и на България.

Мартин беше най-бърз на пистата в чешкия град Мост, в 5-ия от общо 9-те кръга на еврошампионата. 28-годишният софиянец изпревари с 9 секунди класиралия се на второ място Гуен Габиани (Франция) с BMW и с 14 секунди третия – Михал Дробни (Чехия) с BMW.

„Това е една от най-сладките победи в спортната ми кариера“ – заяви Чой веднага след успеха си в Мост. „Целият ни тим се справи страхотно, карах много добре, а и основният ми конкурент за титлата – чехът Фила, завърши пети”.

След две втори и едно девето място в началото на сезона, преди месец Мартин спечели в Риека (Хърв) 4-ия кръг от „Алпе Адрия”. На 24 юни на Истанбул парк в Турция пък взе втората си за 2012 г. победа в шампионата на Източна Европа, като постави рекорд за най-бърза обиколка на пистата в своя клас. Междувременно участва в Бърно в тестове на германския тим MZ от Moto 2, където остави отлични впечатления.

Следващото състезание за Мартин Чой ще е III кръг от националния шампионат – на 22 юни в Долна Митрополия. Седмица по-късно пилот №1 на България трябва да кара в Познан (Пол), в VI кръг от европейския шампионат.

Сходни публикации

title="Мартин Чой e вече втори в еврошампионата"
Мартин Чой e вече втори в еврошампионата
Мартин Чой се класира на трето място в Италия
Мартин Чой 10-и след нов инцидент
Mартин Чой с шанс да кара в Moto 2
Победа с рекорд за Мартин Чой в Истанбул


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*