Каки качвайте се на мотор. Полезно е!

Каки качвайте се на мотор. Полезно е!

Ако жената кара или се вози на вотор, това е полезно за здравето й. Това съобщиха от медицинския институт на щата Джорджия (Medical College of Georgia). Изследователите отбелязват, че ако жена на средна възраст и нагоре /ако има такава въобще/, кара активно мотор, това ще й помогне да избегне проблемите с костите, идващи от възрастта.

„Дневната доза вибрации по цялото тяло помага на жените да намалят степента на загуба на плътност на костите, неизбежно идващо с възраста“ – се казва в съобщението и се добавя, че дори добрата диета, упражнения и редовно приемане на порции витамин D, не могат толкова добре да повлияят върху предпазването от остеопороза, както въздействието на качественната вибрация от возене на мотор.

След възрастта от която жената престава да си празнува рожденните дни – 35 години, измиването на калция от костите тръгва по-интезивно, отколкото натрупването му там. Остеопорозата е особенно разпространена при възрастните жени – след 60-е от нея страда всяка четвърта, докато при мъжете тя се появява четири пъти по-рядко.

Американският пример е добър, но у нас за съжаление, прилагането му навярно ще доведе до обратната статистика, заради отвратителната култура на нашите шофьори в отношение на мотористите, която прави карането на двуколесно мепесе крайно опасно. Рискът за байкърката да си развали здравето у нас ще е доста по-голям от този да хване по-рано остеопорозата.

източник: auto-press.net

Сходни публикации

title="Огромен мотор Victory с подписи на Playboy девойки на търг в Ebay (+видео)"
Огромен мотор Victory с подписи на Playboy девойки на търг в Ebay (+видео)
Нови правила за позата на жените върху мотоциклет
Жените в Иран вече могат да се състезават с мотори
Само жени сглобяват скутери Yamaha
Историята на жените и мотоциклетите


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*