Чой отново първи в Риека

Чой отново първи в Риека

Мартин Чой със сигурност няма нищо против всички състезания от европейския шампионат по мотоциклетизъм да се провеждат в Риека. Асът на Globul Racing Team и пилот на BMW спечели там за четвърти пореден път кръг от надпреварата „Алпе Адрия” в клас SST 1000.

Чой беше убедителен на трасето в Хърватия и изпревари с 8 секунди класиралия се на второ място пилот на домакините Дарио Хорват с Yamaha.  Трети, на 10 сек. след българина, завърши Щефан Шрамел ( Австрия) с  BMW. Водачът в генералното класиране Михал Фила (Чехия) с  BMW остана шести, на 22 сек. зад стартиралия от 3-та позиция Чой.

„Наистина съм изключително доволен от победата! След двете втори места и ужасното за мен състезание в Бърно, когато завърших девети, много исках да спечеля. Благодаря на целия екип за отличната работа! Теоретично дори мога да подобря миналогодишното си постижение от 5 победи в европейския шампионат, но това не е важно. Целта ми е да защитя титлата си”, заяви Чой след успеха в Риека. Той вече е на само 11 точки зад Фила, който до днес имаше аванс от 25.
Мартин се закани да спечели състезанието в Хърватия веднага след като на 3 юни се класира втори на „Панонияринг” в Унгария. Тогава първото, което Мартин направи след награждаването, беше да напише „Следващия път…” в профила си във фейсбук.

Пистата в Риека е специална за 28-годишния софиянец. През 2011 г. той спечели на нея три състезания и подобри рекордите за най-бърза квалификационна и за най-бърза състезателна обиколка в своя клас.

Петият от общо деветте кръга на „Алпе Адрия” по календар е на 15 юли в Мост (Чехия). Преди това Чой ще кара във II кръг от Източноевропейския шампионат – на 24 юни на „Истанбулпарк” в Турция.

Сходни публикации

title="Мартин Чой e вече втори в еврошампионата"
Мартин Чой e вече втори в еврошампионата
Мартин Чой се класира на трето място в Италия
Мартин Чой 10-и след нов инцидент
Чой излезе начело в европейския шампионат
Mартин Чой с шанс да кара в Moto 2


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*