Домакинствата на България и успехите в последните 10 години

Домакинствата на България и успехите в последните 10 години

В периода от 2001 до 2011г. БФМ е била домакин на 28 световни и 42 европейски  шампионата по мотокрос и супермото, за които е получила от държавата 14 228 369 лева за заплащане на такси за организация на тези шампионати. Средно това е по около 1,4 милиона лева на година.

Рекламата, която е получила България през тези години е прецедент в историята не само на мотоциклетния спорт, но и на спорта като цяло.

Над 200 телевизионни канала на петте континента излъчиха “GRAND PRIX BULGARIA”. Всяко едно излъчване започваше с рекламна заставка “Дестинация България”. Съгласно статистиката, получена от спортния телевизионен канал Eurosport рекламната заставка на “Дестинация България” е излъчена общо 15 080 секунди при аудитория от 1 милиард 250 милиона зрители. Съгласно ценовата листа на Eurosport, ако България си плащаше рекламната заставка през последните осем години, то тя би струвало на година между три и пет милиона евро, общо за периода това възлиза на близо 50 милиона евро. Съгласно договорите за домакинство на Световните шампионати по мотокрос и супермото България получава тези рекламни заставки безплатно. Това е един от важните приноси за България от провеждането на тези състезания от най-висок ранг.

В същия период българските мотоциклетни състезатели завоюваха 52 златни, 41 сребърни и 35 бронзови медала в четирите дисциплини на Източноевропейски шампионат (писта, мотокрос, супермото и ендуро). В европейската купа по супермото българите имат 9 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала.

В европейските шампионати по мотокрос и супермото България има спечелени 12 европейски титли, както и сребърно и бронзово отличие от най-престижния световен отборен шампионат по супермото – Купата на нациите.

Сходни публикации

title="Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък"
Поморие посреща Европа с мотокрос върху пясък
Мотокрос: Айтос определи шампионите на България
Троян ще бъде домакин на източноевропейския шампионат по мотокрос
Отборна купа за България на шампионата по мотокрос в Хасково
Хасково приема предпоследния кръг на източноевропейския шампионат по мотокрос


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*