Daimler отрича интерес към закупуването на Ducati

Daimler отрича интерес към закупуването на Ducati

В битката за италианския реномиран производител на мотоциклети Ducati очевидно има един конкурент по-малко. Както пише Wall Street Journal, германският концерн Daimler се е отказал от надпреварата, с което Audi остава с най-добри шансове за сделка по придобиването на легендарната луксозна марка.

В действителност преговорите между Ducati и дъщерната на VW компания Audi са още в много начален стадий. В публичното пространство се дискутира цена от между 870 и 875 млн. евро. От материала обаче става ясно, че  преговорите нито са ексклузивни, нито пък баварският производител е единствена опция за италианците.

Освен най-големия индийски производител на мотоциклети Hero MotoCorp, и Daimler разглежда възможното придобиване на базираната в Болоня фирма с традиции. Според WSJ индийците дори са готови да надхвърлят офертата на конкурента си.

Щутгартският автоконцерн отрича интерес към марката. Швабите нямали интерес към придобиване. От края на 2010 г. между Ducati и Daimler има партньорство, което се изразява преди всичко в общ маркетинг и спонсорска дейност на производителя на мотоциклети и дъщерната на Daimler компания AMG.

Ако отричането на наличие на интерес се окаже истина, то Audi вероятно ще бъде победител в наддаването. В автомобилните среди и без това се говори, че концернът от Инголщад е пред сделка за Ducati. Тя би станала марка номер 12 в портфолиото на Volkswagen AG.

Тенденция е автомобилни производители да притежават марки за производство на мотоциклети. BMW Motorrad съществува от близо 100 години, мотори правят Peugeot и Honda, а Smart, Renault и Nissan също са се насочили в тази област. По този начин марките привличат млади хора, които стават бъдещи потенциални купувачи на автомобилите.

Ducati продава около 35-40 хил. мотоциклета годишно, които се славят като луксозни, бързи и надеждни.

източник: investor.bg

Сходни публикации

title="Ducati EXPO 2015 в България"
Ducati EXPO 2015 в България
Ducati с нови 4 байка в гамата си
Дяволът на Ducati с тунинг от Vilner
Шпионски снимки на Ducati Monster 1198
Макс Биаджи тества мотора на отбора Pramac Ducati


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*