Христов и Тодорова стартират в Световната купа 2012

Христов и Тодорова стартират в Световната купа 2012

Тодор Христов и ЗорницаТодорова ще стартират в първия и втория кръг от Световната купа по рали рейд 2012 – в Абу Даби и Катар. Заедно с тях в българския екип ще бъдат механиците Пламен Николов (на Христов), Димитър Милешки (на Зорница) и Калин Милев. В екипа е и Румен Петков.

Христов и Тодорова от този сезон ще стартират с нови машини – Yamaha Raptor 700. Двете ATV-та са тествани на трасе за мотокрос. Това са най-подходящите машини за състезанията от типа рали-рейд. От серийните Raptor 700 са запазени само рамата и двигателя, а на всичко останало са направени подобрения. Тъй като за организиран превоз на асистиращия камион и ATV-ата трябвало да платят 18 000 евро, екипът реши да пътува на собствен ход до състезанието. Това са близо 5000 км през териториите на Турция, Сирия, Йордания и Саудитска Арабия. Най-опасно естествено е през Сирия, но там разчитат на приятели, които да ги преведат. На 30 април екипът трябва да е в Абу Даби, където ще ги чака Зорница, която ще пътува със самолет. Така че за мъжката част от екипа предстои едно маратонско състезание преди състезанието.

Освен в тези две състезания, Тошо и Зорница ще стартират през юни на остров Сардиния и в края на годината в египетското Рали на фараоните. Освен това Зорница ще стартира сама в Балкан офроуд маратон, тъй като Христов е организатор и директор на състезанието. Надпреварата е включена в календара на ФИА, а от 2013 г. ще бъде кръг от Световната купа.

източник: motoclub.bg

Сходни публикации

title="Един в болница и грешки от фаворитите белязаха драматично начало на Рали Сливен"
Един в болница и грешки от фаворитите белязаха драматично начало на Рали Сливен
Ограничения по пътищата за рали „България“
Льоб победи Вале Роси на рали Монца
От Хисаря започва втората половина на родния шампионат по автомобилизъм
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове
Марко Симончели влиза в залата на славата
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*