Нова свръхвисокоскоростна гума на Dunlop

Нова свръхвисокоскоростна гума на Dunlop

Новата гума е предназначена да осигури отлично поведение на пътя, благодарение на вградената в дизайна и разработката на гумата състезателна технология. На пътна повърхност Sport Maxx RT е с по-добро сцепление благодарение на каучуковата смес на протектора, разработена на база опита в моторния спорт, която осигурява подобрена приспособимост към пътната настилка и оттам подобрено сцепление, както на суха, така и на мокра повърхност. Гумата обезпечава също така висока стабилност на управлението, осигурена от масивния външен раменен блок, който увеличава контактната повърност с пътя в завой, особено при висока скорост.

На мокра пътна настилка Sport Maxx RT осигурява нужното поведение, опирайки се на своя опит от състезанията. Гумата има сериозна устойчивост на аквапланинг, благодарение на широките централни канали, които увеличават обема на потока на вода. Кръглата стъпка позволява потокът вода да бъде изтласкан навън през страничните канали и гумата да остане в контакт с пътя, а не с водната повърхност.

По-късият спирачен път, особено при висока скорост, се осигурява от специални блокчета, вградени в шарката на протектора на гумата. Тези блокчета, подсилени от странични такива    , осигуряват анти-повдигащ ефект на задната част заради своята увеличена твърдост.

Помислено е и за намаляване разхода на гориво както чрез оптималното разпределение на материала, целящо намаляване генерирането на топлина така и чрез аеродинамичната странùца и гладките ребра, които намаляват всмукването на въздух.

Последните тестове на TÜV, направени с новата Sport Maxx RT потвърждават солидните пътни възможности на гумата. Сравнена с най-сериозните си конкуренти, Sport Maxx RT показа, че може да ги изпревари със значителните 7% по отношение спирането на суха и мокра настилка. Освен това, незавасими тестове показаха ясно 11%-но по-добро съпротивление при търкаляне, при сравнение с ключовите конкуренти на пазара .

Историята на Dunlop е неразривно свързана с иновациите, които компанията въвежда. Тази история върви ръка за ръка с ангажираността на Dunlop в състезанията по моторни спортове във всичките им форми, тъй като пренасянето на състезателната технология в ежедневното движение по пътищата е традиция от най-ранните дни на съществуването на компанията за гуми Dunlop. И в течение на повече от 120 години Dunlop е постигнал изключителни резултати на състезателната писта, включително 34 победи в прословутото автомобилно състезание за издържливост  24-те часа на Льо Ман. Днес Dunlop продължава да участва в цяла плеяда от спортове на две и четири колела по целия свят.

Нова свръхвисокоскоростна гума на Dunlop 01

Dunlop, един от водещите производители на високоскоростни и свръхвисокоскоростни автомобилни гуми, представи нов европейски вид спортни гуми на пистата Аскари в близост до град Малага, Испания. Новата Sport Maxx RT (Racing Technology=състезателна технология), създадена специално за ентусиазираните водачи, ще отговори на изискванията на най-страстните автомобилни поклоници, които се наслаждават на усещането за контрол над значителен брой конски сили и мечтаят да бъдат на първо място в стартовата решетка в някои от най-престижните автомобилни състезания в света. Новата гума е специално разработена да подкрепи някои от най-бързите коли по някои от най-трудните състезателни писти в света, като осигури завръщането на водачите у дома без да се налага смяна на гуми.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*