Мотоциклетната легенда Кирил Николов навърши 90 години

Мотоциклетната легенда Кирил Николов навърши 90 години

Легендарният български мотоциклетен пилот Кирил Николов навърши 90 години. Неговият юбилей бе почетен от над 50 човека негови съперници от трасетата, ученици и състезатели.

Специални награди бай Киро, както го наричат, получи от председателя на БФ по мотоциклетизъм Богдан Николов и от председателя на СБА Георги Янакиев, които също като мотоциклетни пилоти са приели от неговия опит.

„Майсторе, майсторе!” Така го наричаха всички, които уважиха тържеството на бай Киро в клуба на СБА. Присъстваха ветерани и майстори на мотоциклетния и автомобилен спорт, като Илия Чубриков, Димитър Василев, Димитър Рангелов, Христофор Чорбаджиев, Димитър Альоков, Владимир Илиев, Георги Пеев, Сергей Сергеев-Сижи и много други…

Кирил Николов започва да се състезава от 1946 г. и е рекордьор по спечелени шампионски титли на България в дисциплините писта, крос, шосе, затворен маршрут, на колодрум. Бай Киро е заслужил майстор на спорта, печелил е златен медал от 6-дневните състезания в Чехия, които тогава са се смятали за неофициално световно първенство. За 30 години по трасетата, Кирил Николов няма състезание което да не е печелил и клас, в който да не е бил шампион. След това става заслужил треньор и наставник на националния отбор. И така до закриването на тогавашната организация ОСО.

Честито, бай Киро! Да си жив и здрав още дълги години!

източник: motoclub.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*