Detonator – двойно необикновеният чопър

Detonator – двойно необикновеният чопър

Необикновеното двуколесно чудо на снимката има и две необикновенни неща, ако не броим видът му. Той е с електрозадвижване и е направо безшумен, независимо от името си.

Моторът е дело на фирмата Parker Brothers Choppers от Флорида, които са автори и на репликата на мотоциклета Tron Light Cycle. Detonator-ът вече се предлага за продажба, насочена към клиенти, които търсят нещо по-различно от досегашните си дуколесни увлечения.

Електроздавижването отива към задното 27-цолово колело, от двата 96-волтови електродвигателя монтирани в джантата. Едночасовото зареждане на литиево-йонния акумулатор стига за пробег от 150 км, а максималната скорост на електрочудото е 200 км/ч. Друг е въпросът дали бихте се осмелили да я постигнете върху това изключително нестабилно изглеждащо творение, чието управление става с изключително сложен механизъм за да се постигне толкова ниска височина на машината.

Според Джеф Халверсън от Parker Brothers, чудото може да се кара, макар и не толкова лесно, особено като се има предвид, че задното колело се върти на сантиметри от четирите ви букви.

Заради това, че машината е първо екологична, второ необикновена, цената й също впечатлява – $100 000.

източник: auto-press.net

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*