БФМ отчете най-успешния сезон в историята на родния мотоциклетизъм

БФМ отчете най-успешния сезон в историята на родния мотоциклетизъм

Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) отбеляза края на най-успешния сезон в историята. През тази година родната федерация беше призната на световно ниво за пистите си, а в републиканския и международните шампионати взеха участие рекорден брой състезатели.

Последната награда за сезона получи пистата за супермото „Долна Митрополия“ край град Плевен, която в последните години е неизменно номер едно в света в дисциплината. Освен това, трасетата по мотокрос в Троян за МХ3 и в Севлиево за МХ1, МХ2 и жени също бяха признати от Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ) за най-добри в света. Не е изненада, че и Организационният комитет, с председател Румен Петков, оглавява списъка на световната централа за развитие на спорта.

„Поздравявам БФМ за отлично свършената работа през годината, защото тя е най-успешната в историята на този спорт в България. Свикнахме вече с тези отличия, но всички трябва да знаят, че зад тях седят голям финансов ресурс и много работа от страна на ръководството на федерацията. Пожелавам на БФМ да запази позициите си и догодина, а на състезателите – да продължат да подобряват класирането си“, заяви заместник-министърът на МФВС – Иван Ценов.

Тази година в републиканския шампионат се включиха 399 състезатели от 56 клуба, което е рекорд. В европейските и източноевропейските шампионат българските пилоти спечелиха 23 от възможни 27 медала, като в дисциплината супермото успеваемостта е уникална – четири златни медала от също толкова възможни. В световния шампионат по мотокрос пък се включи силно Петър Петров с 16-о място, докато Ангел Караньотов беше 14-и в дисциплината супермото.

БФМ изготви и календара за сезон 2012, в който България запазва позициите си. Световните шампионати отново ще бъдат четири – по супермото, както и по мотокрос в класове МХ1, МХ2 МХ3 и жени. Европейските и източноевропейските шампионати в календара пък са общо 12.

Сходни публикации

title="Голямото каране!"
Голямото каране!
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта
Buell влиза в WSBK
FIM обнови календара на MotoGP-2014
Комисията за WSBK одобри нови правила


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*