Каските с огледало за задно виждане вече на пазара

Каските с огледало за задно виждане вече на пазара

След седем години в разработка и една година в пред-производствени прототипи, каската Reevu MSX1 Rear View вече е на пазара. Мотоциклетния шлем с възможност за задно виждане (както подсказва и името) носи полезни характеристики – малко огледало за задно виждане, монтирано във вътрешната част на каската, над очите на моториста. По този начин ездачът получава допълнителна видимост зад гърба си.

Огледалото за задно виждане е лесно регулируемо, за да може всеки моторист да го пригоди към собствените си нужди, без значение от големината и формата на главата и каската. Разработен е и нов тип визьор, който да предпазва огледалото от прах и дъжд. Останалите компоненти на каската са „APC” трислойна външна обвивка, два слоя вътрешна подплата, която на места е с различна плътност.

Каските Reevu са стандартизирани по ECE-ONU 22-05 като скоро ще получат допълнителна стандартизация. Вижте и видеото, където продавача ясно обяснява, че тези каски не са като останалите – с тях трябва да се свикне, както се свиква да се кара мотор.

Сходни публикации

title="За първи път каска с head-up дисплей от Reevu"
За първи път каска с head-up дисплей от Reevu
Култовите каски на Icon за 2013
Сподели с всички – социалната каска на Newmax Helmets
Мото каски Newmax – ръчна изработка, италианско качество
Нова идея за безопасност – каска Voztec


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*