50 години Honda в Европа – от мотоциклети до самолети

50 години Honda в Европа – от мотоциклети до самолети

B европейската академия на Honda, разположена в околностите на Франкфурт, в чест на половинвековното си присъствие на Стария континент Honda показа в действие почти цялата си продукция – от генератори и косачки за трева до водородния си автомобил и хуманоидния си робот Asimo.

Honda е основана в Япония в 1945-а и през 1961-а отваря свое представителство в Германия. Отначало са се доставяли мотоциклети, първите автомобили идват през 1967-а в Хамбург – моделът S800 Coupe. Колата имала много надежден двигател, един от които дори „живял“ по-дълго от изпитателния стенд на който са го тествали.

Днес Honda доставя силово задвижване за електрогенератори, помпи, водна техника, системи за нагряване на вода и добив на електричество в домашни условия. Компанията разработва роботи, които не са много далеч от серийно производство.

Новата продуктова област на Honda са самолетите. Вече са получени поръчки за малкия реактивен бизнес-самолет с далечина на полета 850 км, чието серийно производство стартира през август.

Във всичките си продукти Honda се придържа към принципа за максимално запазване на околната среда и това се отнася също за заводите на марката. И те, и изделията се стремят да използват максимално ниско количество енергия, имат ниска шумност и висок ресурс. Така например, двигателите на електрогенераторите за домашна употреба работят по цикъла на Аткинсън, който се използва и при серийните хибридни автомобили на Honda.

Хибридните технологии се използват дори при снегорините, където бензиновият двигател задвижва апарата, а електрическият фрезата, премахваща снега. Някои от възможностите на робота Honda ASIMO пък се използват в системите за безопасност на автомобилите Honda.

Сходни публикации

title="Изпускателни системи от MIVV за Honda"
Изпускателни системи от MIVV за Honda
Шпионски снимки на мотора Honda Crosstourer
Кой с какво на мотосалон София 2015
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*