Грандиозно откриване на Републиканският шампионат по Ендуро готвят в Казанлък

Грандиозно откриване на Републиканският шампионат по Ендуро готвят в Казанлък

За втора поредна година оф-роуд клуб „Севтополис” ще открие Републиканския шампионат по Ендуро (РШЕ), а седмица преди старта в Казанлък тече трескава подготовка за първия кръг. Идният уикенд „градът на розите” ще се превърне в мото-столица на България, защото освен зрелищното състезание, там ще се проведе и традиционния национален мото-събор “Черните рози”.

Организаторите обещават грандиозно откриване на сезон 2011 северно от художествената гимназия, където ще бъдат представени всички състезатели в отделните категории. Веднага след това предстои и първата изненада за феновете – атрактивен Супертест с внушителни препятствия.

Същинската част на състезанието започва в събота от 10:00 часа, когато ще бъде даден старта на първия състезател. Трасето е напълно непознато, тъй като миналата година надпреварата се проведе край Шейново, а сега домакин ще бъде Енина.

В неделя предстои най-атрактивната част от кръга – добре познатият на феновете Ендурокрос, който тази година ще се провежда в два манша.

Грандиозно откриване на Републиканският шампионат по Ендуро готвят в Казанлък 01

Ето какво споделиха част от пилотите относно пред-сезонната им подготовка и това, което ги очаква през тази година:

Георги Тодоров-Кокера – Републикански шампион за 2010 „Крейзи джоб”, Стара Загора:
„Успях да карам в 3-те състезания от BG-X Enduro шампионата. Минаха добре, като последното беше доста тежко. Финишираха само 5 човека. Удоволствието, което дава Ендурото, ме кара да продължавам да участвам във всяко едно състезание. Мисля, че в Казанлък няма да има изненади, макар че Ади доста напредна. Да се надяваме, че ще стане интересно, въпреки, че броя на участниците намалява.

Андон Чулев – „MG Racing”, София:
„Карах всяка събота и неделя. Много Мотокрос и много Ендуро. Чувствам се подготвен. Завърших шести миналата година, защото изпуснах две състезания и не бях във форма. Този сезон ще карам КТМ 350 SX-F. Очаквам в Казанлък да се получи хубаво състезание. Миналият сезон имах участие в източноевропейския шампионат и най-доброто ми постижение беше второто място. В момента се готвя най-много за Erzbergrodeo, защото това ми е основната цел, но съм щастлив и, че съм първи в X Ендуро шампионата.”

Николай Мартинов – Сървайвъра – “Крейзи Джоб”, Стара Загора:
„Подготовката ми, за съжаление, мина зле, защото съм с две счупени ръце. Все пак покарах малко мотокрос. Що се отнася до шампионата, това, което наблюдавам, е че младите състезатели ще диктуват темпото тази година и ние ще трябва да се съобразяваме с тях. Ади наистина доста напредна. Но това не значи, че няма да ги бием на някое друго състезание. Имам нов мотоциклет – Kawasaki, което ще редувам с BMW-то. Тази година съм насочил вниманието си главно към Erzbergrodeo.

Пламен Янков – „Моторекс мотобум”, Варна:
„Подготовка при мен нямаше и няма да стартирам в РШЕ. Не съм се отказал напълно, но засега това е положението. Не ни харесват условията, които поставя Федерацията.”

източник: enduro.bg

Сходни публикации

title="8 кръга за Световния ендуро шампионат през 2012 година"
8 кръга за Световния ендуро шампионат през 2012 година
Мартин Иванов спечели II кръг на националния ендуро шампионат
Гърци и австралиец на старта от Националния ендуро шампионат
100% ендуро от мотоциклетната гама на Husaberg
Отменя се дебюта на Асеновград в Eндуро шампионата


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*