Първият опит за задно салто с Harley-Davidson Road King

Първият опит за задно салто с Harley-Davidson Road King

Ще видите първият в историята мотоциклет Harley-Davidson Road King, с който се опитва задно салто, както и ще видите един голям късметлия.

Стънтъра Кайн Соул, който беше първият направил успешно салто с Harley XR1200 през 2009, на косъм избегна да се стовари 367 килограмов мотор на главата си.

„Няма проблем – нали има пяна под него” може би си мислите…, но така ще подцените способността един обърнат със седалката надолу Road King да мачка наред, а опасността от теч на гориво, попило в запалителна пяна… това си е чиста лудост.

„Страшна паника! Канеше се да вали, така че Кайн нямаше време да се поупражнява на XR. Земята беше мека, нямахме време и трябваше да действаме бързо. Кайн беше толкова нахъсан да го направи, а веднъж реши ли, няма връщане!”

Преди мотоциклетът да стигне края на рампата, няколко много съществени разлики се забелязаха между XR и Road-King. Машината нямаше достатъчно голям въртящ момент в ниските обороти и секунди след това стана ясно, че мотора няма да довърши салтото. Високата скорост на двигателя е от основно значение за успеха на подобна каскада.

Вижте поредицата от снимки, които показват ясно какво се е случило на площадката.

Сходни публикации

title="Кой с какво на мотосалон София 2015"
Кой с какво на мотосалон София 2015
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Капитан Америка представи новият Harley-Davidson Street™ 750
Harley-Davidson Street™ 750


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*