BG пилотите без късмет в Гран при на Долна Митрополия

BG пилотите без късмет в Гран при на Долна Митрополия

Финладенцът Мауно Хермунен и италианецът Тео Монтичели триумфираха във вчерашния втори кръг от световния и европейския шампионат по супермото, който се проведе на пистата „Долна Митрополия“ край Плевен.

Българските пилоти нямаха късмет в днешните стартове и останаха извън петицата в класирането за кръга. Ангел Караньотов (КТМ), който е единственият ни представител в световния шампионат, завърши девети с 36 точки. В първите два старта българинът записа много добро класиране 4то и 5то място, но в последния трети манш падна още на старта и завърши последен. С новите точки в актива Караньотов заема 15 място в шампионата преди следващия кръг в Андора.

Победител в българското гран при с 68 точки от трите манша е финландецът Мауно Хермунен (Хускварна), който измести Тома Шарер от първото място във временното класиране. Резултатите обаче може да се се променят, тъй като от българска страна беше подадена контестация заради забавяне на светофара при старта на третия манш. Международното жури ще проучи случая и ще излезе с решение в близките дни дали да анулира резултатите от третия манш или да ги признае. Това може да доведе до разместване както в челото на класирането, така и до промяна на подреждането на Ангел Караньотов.

В европейския шампионат Тео Монтичели (Хонда) събра най-много точки от трите старта Ц 72. Росен Тончев (КТМ), който беше втори във вчерашните квалификации зае 12 място, а точно преди него се нареди друг българин Ц Георги Гочев (КТМ). Антонио Тодоров (КТМ) завърши на 16то място. Следващият кръг от световния и европейския шампионат по супермото е на 3 юли Андора.

Сходни публикации

title="Голямото каране!"
Голямото каране!
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта
Buell влиза в WSBK
FIM обнови календара на MotoGP-2014
Комисията за WSBK одобри нови правила


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*