Зорница Тодорова спечели престижното рали „Тунис“

Зорница Тодорова спечели престижното рали „Тунис“

Българката Зорница Тодорова с КТМ спечели в клас „АТV-Ендуро Къп“ престижното рали „Тунис“, кръг от Световния Рали-Рейд Шампионат.

Втори се класира съотборникът й Тодор Христов, с когото Тодорова ще се състезава и в в престижната надпревара Дакар 2012.

Двамата доминираха в класа си след третия етап на надпреварата и запазиха първите две места пред основния им конкурент Паскал Делеск. И за двамата това е първо участие на Африканския континент и състезание в тежките дюни на Сахара.

Двамата преминаха през 1500-километрово трасе в дюните, като в първия ден технически проблеми спряха бързото темпо, което бяха наложили до средата на етапа. Заради силни пясъчни бури организаторите отмениха втория етап, като за компенсация в третия ден трасето беше изцяло в дюните в продължение на 300 км.

Тук и двамата се справиха отлично с трудната навигация и успяха да преминат успешно през всичките 35 контролни точки. След този етап нашите си осигуриха комфортна преднина до края на състезанието и допуснаха разместване в тройката.

В последния скоростен етап от 120 километра Зорница Тодорова се наложи над Христов с 3 мин. и грабна първото място, а конкурента им Паскал Делеск се класира трети на един час разлика от Христов. В генералното класиране ,заедно с мотоциклетистите те са на осмо и девето място.

Участието и на двамата е в програмата им за подготовка за „Дакар 2012“ където Зорница ще бъде първата българка участничка в тежката надпревара в тандем с Тодор Христов. Следващото им участие е в Египет, третия кръг от Световния Шампионат.

Победител при мотоциклетистите е португалецът Хелдер Родригес, който изпревари двамата си полски конкуренти Прзигонски и Чахор.

При автомобилистите Леонид Новицки с БМВ не позволи на Жан Луи Шлесер да стопи комфортния му аванс от 13 мин., а местата на стълбичката допълни другият фирмен пилот на Х-райд Нани Рома с БМВ.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти
Голямото каране!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*