Скутери изминават 100 км. за 30 стотинки

Скутери изминават 100 км. за 30 стотинки

Електрически скутери ще бъдат показани за първи път на изложението за мотоциклетизъм „Феър мото шоу“ от 8 до 10 април в Международен панаир Пловдив.  Те изминават разстояние от 100 километра с разход от 20-30 стотинки, докато при обикновените мотоциклети сумата достига 7-8 лева, тъй като включва бензин, масло и поддръжка, твърдят експерти. С едно зареждане на батериите скутерите работят 6-8 часа и се движат 30-50 километра. Вдигат скорост средно около 50 км/час, а някои модели – до 80.

Освен екологичните, евтини и безшумни возила, посетителите на „Феър мото шоу“ ще видят някои от най-новите модели мотори, които могат да достигнат скорост от 299 километра в час. Сред тях е GSX R 1000  на Suzuki, който бе обявен за Мотор на годината в клас „Супер спорт“ в класацията на MOTO BG за 2010 г. Той има мощност 185 конски сили, колкото най-новото Ауди А1 или Мерцедес SLK.  Представя го фирма „Миркат“, която е дистрибутор на  марката Suzuki  у нас.

На изложението тя се представя и с модела GSF1250SA – Bandit 1250, от туристическия клас, както и с по-малкия вариант – Bandit 650, подходящ за излети и пътувания.  SVF 650 Gladius е от клас „Градски мотоциклети“, но много ергономичен и с футуристичен дизайн.  Скутери и извънбордни двигатели за лодки също са сред експонатите на Suzuki.

По време на „Феър мото шоу“ те ще се предлагат с намалени цени за налични бройки. Същата екстра за посетителите предвиждат и от „Мотодинамикс“, представител на Yamaha, но тя се отнася и за модели по каталог, които няма да бъдат експонирани в панаира.

Там обаче ще дойде  R1 – моторът превърнал се в любимец на  стънтери и  състезатели,  който също лети със скорост до 299 км/час. В експозицията на Yamaha ще бъде и  Super Tеnеrе XC 1200 Z, най-прочутият в Европа модел от клас „Туристическо ендуро“, както и още няколко хитови мотора и скутери.

Предпазни каски „Schuberth“, които използва и седем кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, ще предложи на щанда си българската фирма „Мото универсал“, а също – филтри K&N, скутери, мотори MOTO 125CC LIFAN 125-9J, предпазни шлемове, очила, облекла, масла на известни производители.
Фирми и експонати от 12 държави ще се представят на „Феър мото шоу“, където  посетителите специалисти и любители ще видят мотоциклети, скутери, АТВ, резервни части, аксесоари и консумативи, поддръжка, тунинг, оборудване за сервизи.

Пресконференцията за ФЕЪР МОТО ШОУ ще бъде на 8 април от 10.30 ч в зала „Пресклуб“, Конгресен център на Международен панаир Пловдив, а официалното откриване – от 11.30 ч, палата 6. Очакваме ви.


  1. kukumejak kukumejak каза:

    Ако съм мислил правилно то с моя тягов двигател ще може да се прави околосветско пътешествие без зареждане защото ще бъде самозахранващ се,сега някой умник ще го кръсти перпетуум…!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*