Няма достатъчно сервизи за технически преглед на мотори

Няма достатъчно сервизи за технически преглед на мотори

Мотористите Варна недоволстват, че заради нови правила за техническите прегледи, много трудно могат да намерят сервиз, където да минат преглед. От тази година Автомобилната инспекция е въвела изискване местата, които правят технически прегледи на мотори да имат специален софтуер.

Оказва се обаче, че тези сервизи са много малко. В София например са само два. Такъв проблем имат и мотористите във Варна. Освен това от тази година всеки мотор трябва да е оборудван с аптечка и пожарогасител.

Мотористите обикалят с дни, коментират във форумите и недоволстват заради новите изисквания. Оказва се, че в град като Варна има само едно място, на което те могат да минат технически преглед. Причината за това е, че от тази година автомобилната инспекция е въвела нов софтуер, който може да бъде активиран само от тях и то след проверка.

Втори сервиз в морската столица, в който са купили софтуер, за да могат да извършват прегледи на мотори чака вече втори месец ДАИ да го провери. Когато това се случи, във Варна ще има още един лицензиран сервиз. Друг проблем, пред който мотористите се изправят, е новото изискване на инспекцията.

Според моторджийте, това е поредното недомислие, което ще се превърне в причина за глоби. Абсурдно е и в град като Варна да има само два сервиза, обслужващи мотористите, но засега това е факт. Единственото успокоение е, че те трябва да минават на технически преглед на две години.


  1. Димитър Томов каза:

    Абе в тази държава трябва на всички да ни е гадно

  2. ALEX_X каза:

    .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*