Национална кампания за толерантност между шофьорите на коли и камиони

Национална кампания за толерантност между шофьорите на коли и камиони

Национална кампания за повече толерантност на пътя между леките и тежкотоварни автомобили в България стартира официално днес . „Малки и големи заедно на пътя” е инициирана от Volvo Trucks под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков с подкрепата на КАТ, ИА „Автомобилна администрация”, Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи, браншови организации и съюзи на превозвачите у нас.

Целта на кампанията е повече сигурност на пътя и намаляване на пътнотранспортните произшествия чрез повишаване толерантността и информираността на шофьорите на коли и камиони у нас.

В рамките на „Малки и големи заедно на пътя” ще бъде издадена брошура със съвети за водачите на автомобили, ще бъдат проведени серия от публични събития, образователна радиокампания и кампания в социалните мрежи.

Първите 100 стикера и брошури бяха раздадени днес на „Пернишко шосе” на изхода на София при съвместна проверка на леки и тежки автомобили, проведена от „Пътна полиция” при СДВР и ИА „Автомобилна администрация”. На място бе направена и демонстрация на т. нар. „мъртва зона” за обратна видимост в огледалата на камионите, която често не се отчита от водачите на леки автомобили.

Източник: Агенция Speed-PressВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*