36 години назад – когато мъжете бяха мъже и моторите – мотори

36 години назад – когато мъжете бяха мъже и моторите – мотори

Силата и издръжливостта отдавна не са основен съдия в мотоциклетния спорт. Daytona 200 е едно от последните състезания, в които мотоциклетът изисква спектакъла за смяна на гумите и горивото. В последните години се направиха опити за каране през нощта и други допълнителни мъчения, тъй като DMG бе изместена от състезателните серии на АМА. Много от мотористите си мечтаят за „доброто старо време” и именно за това предлагаме снимки от преди 35 години, когато през 1976 г. Дайтона изглежда много по-различно.

За онези, които не са запознати – Албертно „Джони” Ценото през далечната 1975 година властваше над 350 кубиковия клас на Дайтона. Предишната година, то започна от последна пол позиция с Yamaha. Той се състезавал от последен до трети през тази година, която била и първата му на Дайтона. С напредването на годината, състезанието станало още по-вълнуващо, тъй като младия венецуелец изпреварил Джакомо Аугустини в Световния шампионат.

През 1976, Ценото се състезава върху венецуелска машина. Въпреки че претъпял няколко падания в шампионата, той преминава към по-голям, 500 кубиков мотоциклет и успява да се класира трети преди през 1978 година да премине към автомобилните състезания, включително и Формула 1. През 1984 той е съотборник на Аиртон Сена. Сега обаче Ценато е фокусиран върху кариерата на сина си.


  1. kukumejak kukumejak каза:

    http://www.vbox7.com/play:9fd83056
    Съжалявам за качеството и се извинявам предварително!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*