Touring

Touring

Touring (от англ.ез – туристически) – характерни особености на туристическите мотори са комфортната линия на мотоциклетиста и пасажера, огромният обтекател, напълно защищаващ от въздушния поток и обемните багажни дисаги. Това са най-комфортните мотоциклети, предназначени за дълги преходи по пътища с хубави настилки. Тях можем да ги обединим със sport touring моделите, a също и dressers. Разделят се на:


• Touring
– самото им име подсказва тяхното предназначение. Те са изключително тежки – над 300 килограма. Комфорта е от голямо значение при тях, от там и голямото тегло. Проектирани са за по-дълги пътувания.


Sport touring
Sport touring – бързи са като куршум и са изключително удобни за дълги пътешествия. Sport touring моторите не са направени за улично каране – те са адаптирани за улично каране. Никакви компромиси не са правени в тази посока. Същите R6, GSX-R600, ZX-6RR или CBR600RR, които можете да си купите от магазина днес, за един ден могат да бъдат променени, а на следващия – да са на пистата и нищо чудно да завършат с победа. Това е така, защото спортните мотори от преди 10 години бяха R6-ци, Ninjа и CBR-и т.е. спортните мотори за деня. Те притежават същите качества като техните последователи, само дето нямат същите технически характеристики. Дори и днес на улицата един 10-годишен спортен мотоциклет, е малко по-различен от братовчеда си от 2007 година. Вторият може да ускорява по-бързо, да спира за по-късо разстояние или да ляга повече, но при скоростите, разликата е малка.


touring touringtouring touring touring touringКоментарите са забранени.