Cruisers

Cruisers

Cruiser (круизър) – в превод от английски думата означава морски кръстосвач. Не случайно сред моторджийските среди се шегуват, като наричат тези двуколесни „кораби”. Създадени са за лошите момчета. Повечето съвременни cruisers сe нареждат сред класическите американски байкове като Harley-Davidson и Indian, затова са популярни и като „Американ”-ци. Обикновено моторът е V образен, в повечето случаи с въздушно охлаждане. Ездачите на cruisers обикновено са в поза с краката напред и ръцете в неутрална или висока позиция. Това ги прави добър избор за всекидневна езда, а според модела и неговите опции, има и подходящи за далечни разстояния, изграждайки подклас от туристически cruisers. Другите параметри на този вид са капковидният резервоар и изобилието на хром. Моторите от този клас можем да разделим така:

• Chopper (чопър)– в превод означава хеликоптер и напълно оправдават името си. Поне от гледна точка на произведения шум. Това е една доста разнородна категория, варират от 250 кубика, та чак до 2000 кубиковият Kawasaki VULCAN 2000. При тях водачът е облегнат назад с крака изпънати напред много повече, отколкото при другите типове мотори. Chopper-ите са по-трудни за маневри, тъй като предното колело стърчи далеч пред рамката.

• „Custom”
(къстъм) – думата означава нещо необичайно, нещо поръчково, нещо преправено и не случайно този клас се водят класически мотоциклети с лека забежка към американския стил.


cruisers cruisers cruisers

cruiserscruisers cruisersКоментарите са забранени.