1000 кубиков мотор от 1915

1000 кубиков мотор от 1915

На 12 март 2011 година ще се проведе мото събитие, наречено Амелия Айлънд. Основната причина, поради която го посменаваме е, че на него ще бъде изложен на търг изцяло реставриран мотоциклет от 1915 година Indian Big Twin. Оценен на приблизително $60,000-$70,000, моторът е оборудван с 1000 кубиков, V-образен, двуцилиндров двигател с максимална мощност от 15 кн.с.

Макар да са били произведени общо 21,000 бройки, до ден днешен са останали изключително малко. Изложеният за наддаване експонат е един от малкото отцелели и е бил реставриран в началото на 90-те години на миналия век от известен мото манияк от северозападния Пасифик.

Моторът е завършен с тъмно червена боя и златни букви, бели гуми и кутийка за инструменти, които са се предлагали само между 1914 и 1915 година. В допълнение на тристепенната, ръчна скоростна кутия на Big Twin, моторът е снабден с по-удобно крачно запалване, което е заменило оригиналното (с педал). Списъкът с подобренията включва също така натегнат съединител и скоростомер.

„Indian Big Twin поставя края на една ера. Това е последния мотоциклет, който е снабден с двигателна глава F и подобна рама. Някои мотористи виждат този модел като последния истински „Indian”, който е излязал от фабриката в Срингфилд, Масачузец” – гласи съобшение на говорител на търга.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*