T-Rock TV стартира на 15 февруари с излъчване от сателит

T-Rock TV стартира на 15 февруари с излъчване от сателит

Rock TV ще стартира на 15 февруари, въпреки предварително обявената дата 10.02.2011 г. Забавянето се налага поради прехвърляне на излъчването към сателит.


“Първоначалната стратегия за развитието на проекта T-Rock TV беше да стартираме първо в България и постепенно да пускаме локализирани версии в различни европейски територии. Оказа се, че интересът към T-Rock TV е доста голям и решихме да променим първоначалните си планове. Взехме решението с пълното съзнание, че може да разочароваме хората и да предизвикаме слухове. Убеден съм, че си струва. Четири дни забавяне в старта ще ни осигурят покритие над цяла България и Европа. Tака още от началото телевизията ни ще може да достигне до потенциални няколко милиона домакинства.” – сподели Владимир Иванов, собственик на медиата.

T-Rock TV ще се излъчва от сателита INTELSAT IS12 – 45 E, който има покритие над цяла Европа.

Телевизия T-Rock TV гарантира истински рок 24 часа в денонощието и специализирани предавания посветени на различните стилове.

Новата музикална телевизия ще представя рок културата от последните четири десетилетия – Classic Rock и Heavy Metal, Alternative, Modern, Punk Rock, Mainstream rock, Britrock и други. T-Rock TV активно ще подкрепя българската рок музика, без да се страхува да покаже ъндърграунд културата у нас.

Програмен директор на T-Rock TV е Евелина Павлова – човек с дългогодишен опит в музикалните електронни медии. Тя е била програмен директор на радиостанциите Mila Gold, FM+ и Star FM, а сега приема проекта като ново предизвикателство и вярва, че рок музиката има много лица и феновете ще се радват да ги видят.

“T-Rock TV е първият от поредица телевизионни проекти, които ще стартират в портфолиото на TMG. Целта ни е да предложим на зрителите различни канали за забавление и развлечение и да приложим стил на работа, нов за медийния пазар у нас.” сподели Михаил Въжаров, маркетинг мениджър на TMG.

Екипът на T-Rock TV вярва, че рокът е музиката, която има силата да обединява и разчита на активна комуникация с феновете и колегите от останалите рок медии.

T-Rock TV стартира на 15 февруари с излъчване от сателитСпътник – Интелсат IS-12, позиция 45Е
Лъч на спътника – Europe beam
Стандарт – DVB-S2
FEC= 3/4
Приемна честота – 11 632 MHz
Поляризация – линейна вертикална
Symbol rate – 20 000 Kbaud

http://www.trock.bg
http://www.facebook.com/trocktv
http://www.twitter.com/trockbg

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*