Край на кражбата на мотори

Край на кражбата на мотори

Наближава времето, в което ще яхнем мотоциклета и вятърът ще ни отвее по събори, сбирки и тн, както и да използваме мотора като средство за предвижване до работното място. Винаги обаче сме нащрек, когато оставим любимата машина на тротоара или дори на паркинг и косите ни се изправят при мисълтта за кражба. За съжаление напоследък кражбите на мотоциклети зачестиха и ние трябва да вземем мерки по въпроса. Не, не… не говорим за бухалки, а за един много по-лесен и ефикасен начин да бъдем сигурни, че моторът ни ще бъде там, където сме го оставили.

Представяме ви верига за заключване на мотоциклета и предпазването му от кражба OJ Extra Chain Lock 120. Изработена е от изключително здрава и усточива сплав (легирана хром-молибденова* стомана). Дължината на веригата е 120 см. Тя е достатъчно дълга, за да може да обхване мястото на заключване, но и достатъчно къса, за да не улесни евентуална кражба. Усилената стомана гарантира, че срязването или счупването й е изключително трудно, а може да кажем и невъзможно. Ключалката е изработена от  неръждаема стомана. Заварката е преминала специална обработка, така че да бъде максимално устойчива на рязане. Така може да сте сигурни, че крадецът няма никак лесно да се справи с нея. В комбинация на стоманена верига и ключалка, съвсем спокойно може да паркираме мотора си и да сме сигурни, че ще го намериме там, където сте го оставили.

* Молибденът (Mo (Molybdenum) е сребристо-бял, много твърд метал, но е по-мек и ковък от волфрама. Открит е през 1778 година. Той е с шеста по-големина температура на топене и само волфрамът и танталът от по-често срещаните метали имат по-големи температури на топене от него. Молибденът бавно се разяжда от киселини. Той е много ценен в сплави, тъй като допринася за твърдостта и здравината на калената стомана. Така също качва и температурата на топене на стоманата, ако се използва като легираща добавка. През Първата световна война немското оръдие, наречено „Дебелата Берта“, съдържа молибден, който го правил по-здраво и издръжливо по време на стрелба. Молибденът се окислява при повишени температури. Този метал се изпозлва и в атомните централи, подводници, рафинерии и др.

Можете да видите OJ Extra Chain Lock 120 в нашия онлайн магазин ТУК>>


  1. ivchotr каза:

    Значи, кражби без крадци не може да има. Така че това с бухалките си е определено решение на въпроса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*