Мото каска, която охлажда мозъка

Мото каска, която охлажда мозъка

Оказва се, че травмите на главата са близо 80% при всички мотоциклетни инциденти. Оснвната причина за мозъчните наранявания са вътрешно подуване в каската и времето за реакция. Технологията ThermaHelm помага да се намалят тези проблеми до минимум като охлажда главата на моториста в след инцидент. Стандартната каска действа като изолатор. Полистиреновата пяна във всички мото шлемове е същата като бялата пяна, която се вгражда в стените на хладилниците и преносимите охладители.

Тя е перфектния абсорбатор на енергия и изолатор. Каската сякаш е фурна за вече запарената и потна глава, като това причинява повишение на мозъчната температура, което води до потенциален фатален край. Така един моторист може много лесно да си отдите. Технлогията ThermaHelm работи като се задейства ендотермична химична реакция в уплътнението на каската в момент на удар. Каската моментално охлажда главата на мотрориста, поддържайки я студена още преди дори да бъде повикана бърза помощ.

Технологията е вградена в най-добрата съществуваща каска, преминала успешно през всевъзможните тестове за безопасност. Комбинирайки тези качества, каските с тази революционна технология за охлаждане на мозъка, ThermaHelm може да осигори така нужното време на пострадалия при мотоциклетна катастрофа.

Мотоциклетният шлем ще бъде доста скъп (но пък си заслужава) и ще носи ценова таблека от $466 за базовата версия и $777 за по-високия клас каска. Ще бъде налична и лимитирана серия, носеща автографа на самия създател Джулиян Престън. Специалният шлем HALO ще ни струва 599 британски паунда. „ThermaHelm ще спаси животи – толкова много, че карането без тази технология е все едно да караш без въздушна възглавница. Не си струва риска. Освен всичко друго, вградната GPS система ще може да изпраща сигнал до нашата база и да дава точните координати на произшествието, за да може да изпратим екип, тъй като моториста често кара сам.” – казва създателят за удивителната каска.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*