Husqvarna ще прави шосейни мотори?

Husqvarna ще прави шосейни мотори?

Husqvarna показа концепцията за Mille 3 на миналогодишното мото изложение EICMA. Това е първият знак, че шведската компания планира да произвежда шосейни мотоциклети. Британско издание показа данни, че мото производителя ще пусне първият мотор от цяла шосейна гама в края на 2011 година като част от нов стратегически план. Първият такъв байк на Husqvarna ще позлва паралелен двуцилиндров двигател с работен обем от 900 куб.см., базиран на моделите на BMW F800. Husqvarna може да използва опита и ресурсите на компанията майка – а именно BMW.

Както знаем неотдавна немската марка купи Husqvarna. Не е изненадващо, че има възмосност да видим нови машини от Husqvarna за пътя. Не сме сигурни обаче дали моделите ще бъдат изцяло разработени от нулата или ще ползват досегашни технологии и двигатели от по-големите си братчета от BMW.

Концепцията на Mille 3 очевидно е оперирана от дизайн и е доста ръбата и леко грозновата на вид. Дано дизайнерите се постараят малко повече и да развинтят фантазиите си, тъй като, макар и нов, макар и шосеен, моторът на дали ще се радва на голям успех сред мотористите, които имат пребогат избор на красиви, спортни, големи машини, доказали се във времето. Не искаме да звучим песимистично, но все пак не може да кажем на черното – бяло.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*