Стартира шведската Honda Xtreme Academy

Стартира шведската Honda Xtreme Academy

През миналия уикенд стартира новият сезон на HondaXtremeAcademyза мотоциклетисти в Швеция. Това е специализиран тренировъчен лагер с инструктори и експерти, които обучават младите състезатели по мотокрос преди първия кръг от шампионата.

Двудневният лагер се състоя в централата на шведската MXAcademyв Тибро, на 160 км от Гьотеборг, известна с богатото си оборудване и съоръжения,които са съобразени с нуждите на обучаващите се състезатели по мотокрос. Младите пилоти се обучават от преподавателите в продължение на два дни по редица проблеми, свързани с участието в мотосъстезания, включително поставянетона целите, планиранетона състезанието и фитнес.

След здравословен обяд,  младите пилоти отиват във фитнес залата, където ги обучават на специални упражнения. Те се демонстрират от преподаватели от федерацията и бивши състезателикато  Магнус Хултберг и Еспен Бликстад.

Стартира шведската Honda Xtreme Academy 1 Стартира шведската Honda Xtreme Academy 2

В същото време родителите на младежите посетиха местния дилър на Honda, един от най-големите в Швеция, където се запознаха с основни неща по поддръжката на базовия модел CRF150R, за да може той да се движи безпроблемно през целия сезон. Инструкторите показаха как се сменят гуми, как се проверяват клапаните и се подменя буталото, както и други важни неща за младите пилоти при поддръжката на машината.

Сутринта на втория ден младежите и техните родители присъстват на лекция за планиране на състезанието, като така ги насърчават да работят заедно и да си изградят стратегия през целия състезателен сезон. В следобедната сесияот обучението, младежите преминават още една фитнестренировка и тест. На всеки се дава конкретна програма, която да изпълняват до началото на първото състезание, което е едва през юни.

Източник: Honda БългарияВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*