5 стъпки при избиране на мотоциклетни ботуши

5 стъпки при избиране на мотоциклетни ботуши

Хората трябва да осъзнаят, че избирането на ботуши не е толкова сложна работа. Въпреки всичко е много важно те да бъдат удобни, безопасни и функционални за нашето приключение. Ботушите трябва да са практични – както за каране, така и за ходене. Затова ви предлагаме 5-те най-важни стъпки, когато избираме правилните ботуши.

Не трябва да забравяме, че мотоциклетните ботуши не са еднакви. Обособени са няколко вида ботуши, от който можем да избираме. Най-често използваните от тези ботуши  са състезателните, по-късите ботуши и туристическите.

Състезателните ботуши не са само ботуши, те имат допълнителни характеристики. Обикновено те са високи и осигуряват сигурност на ходилото и прасеца. Тези ботуши са идеални за каране и офроуд състезания.

По-малките ботуши са по-леки от стандартните мотоциклетни ботуши и са по-къси на дължина. Тези ботуши са по-добре приложими в колоезденето и за всекидневна употреба.

От друга страна, туристическите ботуши са още по-удобни високи ботуши. Те имат няколко характеристики, които значително подобряват карането.

5 стъпки при избиране на мотоциклетни ботуши 1 5 стъпки при избиране на мотоциклетни ботуши 2 5 стъпки при избиране на мотоциклетни ботуши 3

5. Материал
Мотоциклетните ботуши трябва да бъдат направени от материал, който да взаимодейства добре с елементите. Ако е необходимо да имаме кожени ботуши, трябва да се уверим, че са направени от подходяща непромокаема кожа. Можем да изберем и изкуствен материал като Gore-Tex, който е подходящ за почти всички метеорологични условия.

4. Подметка
Избирането на мотоциклетни ботуши с дебели гумени ходила ще помогне за абсорбцията на вибрациите от мотоциклета, което може да доведе до болки в крака. Подметката е от съществено значение за сцепление и стабилност. В избора си, трябва да се съобразим и с това дали е маслоустойчива, за да предотвратим приплъзване. И най-важното е, че трябва да е пришита, а не само залепена, тъй като пришитите са много по-издръжливи.

3. Гъвкавост
Ботуши трябва да бъдат достатъчно твърди, тъй като те укрепват крака, но също така трябва да бъдат достатъчно гъвкави в ключови области, за да предлагат комфорт. Можем също така да обвържем ботушите с допълнителни подкрепления в предната част на обувката и глезена за допълнително подпомагане. Това укрепване ще продължава да позволява на ботушите да имат гъвкавостта, от която се нуждаем.

2. Стил
Стилът на ботушите се отнася до начина, по който са направени. При закупуване на мотоциклетни ботуши най-добре е да избегнем ботушите в стил нахлузване. Този вид ботуши могат лесно да се изплъзнат, в случай на катастрофа. Вместо това, трябва да изберем ботуши с връзки или цип. Всеки един от тези варианти ще ни осигури една обувка, която е здраво закрепена за крака и предотвратява опасността от изхлузване по време на каране, или в случай на произшествие.

1. Цена
Като става дума за мотоциклетни ботуши, старата поговорка „Ще ползвате това, за което сте платили”, определено е в сила. Въпреки, че може да не изглежда толкова важно да харчим изключително много пари за едни обувки, то определено има смисъл, тъй като по-качествените продукти ни дават по-голяма сигурност. Както знаем безплатен обяд няма и ако купим евтини ботуши, те понякога ни излизат доста „солено”. Качеството на обувката може да ни донесе големи главоболия като болки в крака. Те дори могат да се  разпаднат, ако времето ни спипа в неподходящия момент в някоя буря. Дори и ако не можем да си позволим по-скъпички ботуши, не трябва да се задоволяваме с нискокачествени, а трябва да се задоволим с нещо средно.

Надяваме се, че съветите ще бъдат полезни при избора ви на мотоциклетни ботуши.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*