Как се тестват мото протектори?

Как се тестват мото протектори?

Компанията за протектори за мотоциклетна екипировка “d3o” е наложила се с годините като една от най-добрите в тази сфера. Големи производители на екипировка (като Furygan например) използват протекторите на d3o като стандарт за продуктите си.

Наскоро d3o направиха тест на своите протектори и на тези на свои конкуренти. Тестовете са направени в лабораторни условия при абсолютно еднакви параметри.
Ние останахме изумени от резултатите и се замислихме дали наистина екипировката, която носим ни пази или просто е „парлама”!?

Във видеото, което задължително трябва да видите, се тества протектор на d3o, протекторна пяна и други материали, използвани в изработката на нашите „брони”.
Проверката преминава по следния начин – върху цилиндър се поставя порцеланова плочка, а върху нея тествания материал. Метално топче бива пуснато от дадена височина и резултата се вижда ясно върху плочката – тя или е здрава, или натрошена. Етапите са два. В началото височината при пускане на 400 мм., а след това се вдига на 1070 мм.

Въпреки всичко, колкото и да се опитваме да обясним с думи, най-добре изгледайте видеото, за да се убедите сами в резултатите:



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*