Как да изберем подходящ акумулатор

Как да изберем подходящ акумулатор

Веднъж като осъзнаем колко важен е акумулаторът за мотоциклета ни, трябва да намерим подходящия за нас акумулатор. Трябва да следим следните неща: размер, усилватели, волтове и допълнителен капацитет.  Големината изглежда логична, но за разлика от колата, където можете да се размине с различни размери  на мотор това не е препоръчително. При проверка на амперите всъщност търсим чистата енергия на батерията без помоща на двигателя. Капацитетът е повече или по-малко колко дълго мотоциклетният акумулатор ще работи без презареждане.

Може би си мислите, че може да сложите по голям и мощен акумулатор , за да може да сте царя на пътя.  Не го правете!  Акумулаторът и двигателят са толкова тясно свързани, че са проектирани, точно  да отговарят на нуждите на мотоциклета. Всички тези малки аспекти като полярност, вентилационни тръби и т.н., трябва да отговаря на мотоциклета.

Съвети при покупка на мотоциклетен акумулатор

Изборът
Различни мотоциклети използват различни видове батерии. Има голямо разнообразие от размери и видове модели, които да отговарят на широка гама от мотоциклети-мокри, сухи, със сензор или без. Трябва да се уверим, че взимаме правилният акумулатор за конкретния мотоциклет. След като го ограничим само с правилния размер, модел и вид на нашия мотоциклет, все още може да има няколко възможности. Не трябва да забравяме да проверим съвпадат ли напълно техническите характеристики на акумулатора с мотоциклета, преди да го купим.

Съответствие
Трябва да се уверим, че батерията приляга идеално на мотоциклета. Ако размерът не е подходящ батерията ще се клатушка, което ще доведе до увреждане на акумулаторната кутия.

Съвместимост с двигателя
Мотоциклет с по-голяма кубатура изисква по-голям разход на акумулатора, по-малкият акумулатор, води до по-малък разход на батерията.

Срок на годност
Това не е само за млечни продукти, то се отнася също и за акумулаторите. Всички искаме акумулатор, който е на не повече от шест месеца, въз основа на дата на производство. Ако не намерим датата – трябва да попитаме за нея, търговеца, който ни продава акумулатора.  Ако никой не е в състояние да ни каже, можем да помислим за покупка от по-добре осведомен продавач.

Издръжливост
Ако използваме мотоциклета за къси разстояния или ако живеем на място, където климатът е топъл, ще бъде от решаващо значение.  В този случай трябва да изберем батерия с по-дълъг живот. Кратките пътувания не осигуряват достатъчно време, за да се презареди акумулаторът. Високите температури могат да причинят щети на електролитния разтвор и компонентите на акумулатора. Междуселищните мотоциклети, трябва да бъдат оборудвани с акумулатор, който да бъде за дълги разстояния, преди да предприеме пътуване.

Гаранция
Когато купуваме акумулатор трябва да изберем този, който е подходящ за нашия мотоциклет, но и с най-дълга гаранция. Повечето производители предлагат с една година гаранция за фабрични дефекти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*