БФМ се вихри в Бояна

БФМ се вихри в Бояна

През изминалата седмица с пищна церемония в резиденция „Бояна“, БФМ награди шампионите и техните подгласници от всички мотоциклетни дисциплини в Републиканските и Източноевропейските шампионати за 2010 г. На гала вечерята бе честван и 10 годишния юбилей от създаването на Балканския Мотоциклетен Съюз. Още от основаването си през 2000 година Балканският мотоциклетен съюз е член на Европейския мотоциклетен съюз и всяка година организира Източноевропейския шампионат в дисциплините мотокрос, супермото, писта и ендуро.

Официални гости на церемонията бяха: Винченцо Маци, президент на Европейския мотоциклетен съюз; Жорже Виегас, първи вицепрезидент на Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ); Волфганг Сръб, президент на комисия мотокрос и супермото при ФИМ и Джузепе Луонго, президент на форма Ютстрийм, държаща правата за организиране на световните шампионати по мотокрос и супермото.

През 2011 година България ще приеме 7 европейски шампионати по мотокрос и супермото, сред които Европейската купа на нациите по мотокрос в Севлиево (2-ри октомври), както и на четири световни шампионати. През тази година България е била домакин на 4 световни и 7 европейски първенства по мотоциклетизъм от общо 21 във всички видове спорт.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*