Как по-лесно да продадем мотоциклета си?

Как по-лесно да продадем мотоциклета си?

Всеки моторист рано или късно достига до момент, в който трябва да се раздели с мотоциклета си и да направи крачка напред към по-нова машина. Предлагаме няколко съвета как да за кратък период от време да продадем по-лесно мотора си. Все пак всичко зависи от няколко фактора – къде, кога, на кого и на каква цена искаме да продадем мотоциклета си.

Предлагаме кратки маркетинг трикове за вашия мотор относно как да привлечете повече потенциални купувачи, които да дадат по-добра за вас цена.

•    Усъвършенствайте изкуството на продажбата. Може да не сте предприемач, но всеки има своите начини да убеди човека срещу себе си да закупи желания продукт.

Нужно е да се научите да запазвате спокойствие и добрия тон в преговорите, както и да следите постоянно реакцията на мотористите относно различните начини на продажба. Ако сте получили малко запитвания за мотоциклета си, значи рекламния подход е грешен и е нужно да смените стратегията.

•    Наблегнете на характеристиките. Първо и основно правило е да информирате мотористите, които са и потенциални купувачи, за всички характеристики на машината, която продавате. Те трябва да знаят какво да очакват и какво не за предлагания модел. Тъй като все пак това е продажба, трябва да се фокусирате на добрите черти на вашия мотор, за да го продадете по-лесно.

•    Пригответе нужната документация. Вашата отговорност към продадения мотор не свърша след стискането на ръцете и устната договорка. Всъщност, вие сте онези, които трябва да подготвят и предоставят необходимите документи за трансфера и покупката. Това ще ви осигури лесно прехвърляне на мотоциклета и ще намали вероятността да се объркате нещо по изискващите законни действия.

•    Погрижете се за състоянието на мотора си, както външно, така и вътрешно. Помните ли старата поговорка – „прави за другите това, което искаш и те да правят за теб”? Всички мразят измамите и именно те биха изгонили купувачите. Постарайте се всички компоненти на мотоциклета ви да са изрядни и работещи. Ако забележите, че даден компонент или част е не работи, по-добре я заменете с нова или се опитайте да ги поправите. Това от своя страна ще остави впечатление у купувача, че вие сте сериозен и надежден продавач, който се грижи за машината си.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*