Антония Първанова – рокер и свободомислещ човек в личен план

Антония Първанова – рокер и свободомислещ човек в личен план

Какво e за Вас рокерството?
– Това е тайната ми любов. Привлича ме, защото това е хоби, свързано със свободата. Както казват рокерите – това са братя, които се движат на крилете на вятъра.

Как възприемат Вашите поддръжници това, че елегантна жена политик като Вас може да е и рокер?
– Не е нещо, което съм показвала толкова много в България, защото нагласата е, че ние трябва да сме много строги, много сериозни. Затова се налага тези мечти и хобита да бъдат отложени или заключени за ваканциите или когато не съм в страната.

Кога за последно карахте мотор?
– През зимата по-голямата част от нас не карат. На 28 март открихме мотосезона. Участваха над 5 хиляди мотора. Досега на мотошоу не са се събирали толкова много хора.

Как политиката повлия на това Ваше хоби?
– Наложи се да отложа рокерството. Ще ми се да имам повече време за хобито си – да карам повече мотор. Рисуването също. Писането на хумористични разкази. Имаме с дъщерите ми една закачка, че като се пенсионирам, тогава ще имам достатъчно време да рисувам, да пиша смешни случки и да карам мотор. Чакам да се пенсионирам!

Какво не знаем за Антония Първанова?
– Някъде дълбоко в мен има един авантюрист, когото съм заключила в усмирителна риза, но от време на време напира да скъса всички ограничения.


Избрали са Ви за най-достойната добруджанка. Какво Ви прави достоен човек?

– Отзивчивост, отговорност и доброта. Трябва да си добър човек. За мен беше огромна изненада това избиране, тъй като не съм през цялото време там, на място. Но се оказа, че хората преценяват всичко, което правиш за тях, и ти дават добра  оценка, когато си им помогнал. Най-много може би ти вярват, когато си отзивчив и когато подхождаш към проблемите им без високомерие и досада. Когато гледаш на хората с отворено сърце.

Личен живот или работа?
– Хубаво е човек да може да балансира – аз на този етап не мога. И то не защото не успявам, а защото такова е решението ми. Сега децата ми са големи – изборът ми е работа. Мисля, че има време и за личен живот. Може би успявам да си открадна почивчица оттук-оттам и по мъничко непокорство – малко рокерство, малко хард музика, и се зареждаш.

Коя е битката в живота Ви, която Ви предстои?
– В професионален план има няколко неща, които искам да постигна. Ще ми се да имаме отделна главна дирекция „Здравеопазване“, както и отделна комисия в Европейския парламент по здравеопазване – сега е „околна среда, здравеопазване и сигурност на храните“. И да имаме съизмерими стандарти за качество и за сигурност на медицинските услуги. Това е моята битка.

Антония Първанова – рокер и свободомислещ човек 01Антония Първанова – рокер и свободомислещ човек 02Антония Първанова – рокер и свободомислещ човек 03Антония Първанова – рокер и свободомислещ човек 04Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*